Jacques van den Berg en kleinzoon Stef van Winden. Samen hebben ze een app bedacht waarmee je aan kunt geven dat alles oke is.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacques van den Berg en kleinzoon Stef van Winden. Samen hebben ze een app bedacht waarmee je aan kunt geven dat alles oke is. © Frank Jansen

‘Goedemorgen, opa is wakker’, hoeft niet meer: Alleenstaanden geven via app aan hoe het met ze gaat

Toen de vrouw van Jacques van den Berg overleed en de Delftenaar alleen achterbleef, sprak hij met zijn kleinzoon Stef af dat hij twee keer per dag een berichtje zou sturen om te bevestigen dat het goed met hem gaat. Dat systeem is nu omgezet in een app voor alleenstaanden: ‘Redder in Nood’.

 1. Coolio dacht dat hij naar Haags Parkpop ging, maar bleek festivalletje in België: ‘Gebeurde iets magisch’

  Coolio dacht dat hij naar Haags Parkpop ging, maar bleek festivalle­tje in België: ‘Gebeurde iets magisch’

  Rapper Coolio, die woensdag op 59-jarige leeftijd is overleden, trad vorige maand nog op bij een kleinschalig, gratis festival in België. De Amerikaan dacht dat hij voor 100.000 man zou optreden op Parkpop in Den Haag, maar hij bleek geboekt te zijn voor de gelijknamige Belgische versie van het festival, voor ‘slechts’ achtduizend man. ,,Hij had absoluut geen zin om op te treden, maar op het podium gebeurde iets magisch.”
 2. In deze studentenflat is de stank ondraaglijk, huurders lijden onder bedwantsen, ratten en schimmel
  Play
  PREMIUM
  met video

  In deze studenten­flat is de stank ondraag­lijk, huurders lijden onder bedwantsen, ratten en schimmel

  Huurders van een studentenflat zijn de wanhoop nabij. Volgens hen weigert de verhuurder iets te doen aan onderhoud. Het voormalig kantoorpand, waarin zo’n tweehonderd mensen wonen, is ronduit smerig. De stank in de gangen is niet te harden. Tot overmaat van ramp zijn er overal bedwantsen en lopen er tientallen ratten bij de ingang. ,,Ik wil wel weg, maar ik kan nergens heen.’’