Herrezen uit de dood: berucht crimineel virus bezig aan opmars

VIDEOEen van de gevaarlijkste cybercriminele netwerken ooit werd begin dit jaar uitgeschakeld, maar is sinds vorige week weer actief en bezig aan een opmars. Experts vrezen door de wederopstanding van Emotet voor een forse, wereldwijde toename van phishingmails en digitale inbraken. Opsporingsdiensten monitoren de ontwikkelingen.

6 reacties

 • nico van mierlo

  1 jaar geleden
  J.S. Katwijk En vooral veel frisse lucht en weg met deze WAANZIN gaat al eeuwen rond dit virusje
 • J Kruize

  1 jaar geleden
  Vreemd bericht met iets van urgentie zoals dochter heeft nu geld nodig of gerecht of afsluiting of blokkade. Niet op reageren. Bel of email terug op het bij jouw bekend nummer. Nooit op linkjes klikken of terugmailen of bellen. Is het echt belangrijk bellen ze wel nog een keer. Blijf achterdochtig.
 • JS van Katwijk

  1 jaar geleden
  Niets aan de hand, gewoon vertrouwen op 't gezonde immuumsysteem van je PC. Zet er desnoods een beetje lavendel naast. Genoeg groene stroom voeren en zo nu en dan bij volle maan gebruiken. Dit virus is gewoon een bugje.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Als ik echt vertrouwelijke post wil overmaken gebruik ik nog steeds de antieke post
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Handig internet, Begin géén internet, géén Gameconsoles, géén mobiel,s, gewoon Bellen op straat in een PTT telefooncel, je brief posten in een PTT brievenbus, tja tijden veranderen.. Internet is leuk, handig, geinig maar ook soms nadeel