Volledig scherm
PREMIUM
Kees van Sante in zijn belwinkel, met de namaak AirPods. © Peter Nicolai

Hoe Apple in Nederland op verkopers van nep-AirPods jaagt

Met hulp van een advocatenkantoor in Den Bosch pakt Apple Nederlandse verkopers van nep-AirPods en andere namaakspullen hard aan. Een heksenjacht op kleine ondernemers, zegt telefoonverkoper Kees van Sante uit het Zeeuwse Sluis. Onzin, namaak is niet onschuldig, stelt Apple-advocaat Gie van den Broek.

De stoom komt nog net niet uit de oren van telefoonverkoper Kees van Sante uit Sluis. Eind oktober plofte er een brief namens Apple op de deurmat: of hij meteen wil stoppen met de verkoop van nep-AirPods van het Chinese merk TWS, die hij in zijn telefoonwinkel en op zijn site GSMschermkapot.nl aanbiedt voor enkele tientjes.

Als hij schikt en zijn voorraden inlevert, is hij voor 2500 euro klaar, valt te lezen. Zo niet dan start Apple een rechtszaak en ,,dient u er rekening mee te houden dat de juridische kosten zullen oplopen [..]. De kosten worden door de rechter bepaald en bedragen voor een reguliere zaak 8000 euro.”

  1. Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’

    Uber-top­man zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissin­gen’

    Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.