Kees van Sante in zijn belwinkel, met de namaak AirPods.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees van Sante in zijn belwinkel, met de namaak AirPods. © Peter Nicolai

Hoe Apple in Nederland op verkopers van nep-AirPods jaagt

Met hulp van een advocatenkantoor in Den Bosch pakt Apple Nederlandse verkopers van nep-AirPods en andere namaakspullen hard aan. Een heksenjacht op kleine ondernemers, zegt telefoonverkoper Kees van Sante uit het Zeeuwse Sluis. Onzin, namaak is niet onschuldig, stelt Apple-advocaat Gie van den Broek.

De stoom komt nog net niet uit de oren van telefoonverkoper Kees van Sante uit Sluis. Eind oktober plofte er een brief namens Apple op de deurmat: of hij meteen wil stoppen met de verkoop van nep-AirPods van het Chinese merk TWS, die hij in zijn telefoonwinkel en op zijn site GSMschermkapot.nl aanbiedt voor enkele tientjes.

Als hij schikt en zijn voorraden inlevert, is hij voor 2500 euro klaar, valt te lezen. Zo niet dan start Apple een rechtszaak en ,,dient u er rekening mee te houden dat de juridische kosten zullen oplopen [..]. De kosten worden door de rechter bepaald en bedragen voor een reguliere zaak 8000 euro.”

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.