Volledig scherm
© REUTERS

‘iPhone krijgt in 2021 vingerafdrukscanner achter scherm en Face ID’

Volgens analist Ming-Chi Kuo brengt Apple over twee jaar een iPhone uit met een vingerafdrukscanner achter het scherm. Face ID zou echter ook beschikbaar blijven en Apple zou de biometrische technieken voor authenticatie willen combineren.

De analist stelt volgens MacRumors dat er in de komende anderhalf jaar veel technische hindernissen worden overwonnen, waardoor vingerafdrukscanners achter het scherm beter worden. Apple zou daarop willen wachten. Volgens het rapport van Kuo is het waarschijnlijk dat Apple een variant van Qualcomms ultrasone vingerafdrukscanner gaat gebruiken. Het zou gaan om een exemplaar waarbij gebruikers hun vinger op een groot deel van het scherm kunnen plaatsen.

Het rapport claimt dat Apple gezichtsherkenning en beveiliging met een vingerafdruk als complementair ziet. Kuo denkt dat de iPhone-fabrikant de technieken gaat combineren. Sinds de komst van Face ID is de vingerafdrukscanner uit iPhones verdwenen. Android-fabrikanten maken al langere tijd smartphones met een vingerafdrukscanner achter het scherm, maar over het algemeen werkt die trager dan scanners die in de behuizing zelf zijn verwerkt.

Vorige maand ging er ook al een gerucht over de komst van een vingerafdrukscanner achter het scherm in iPhones. Toen werd gesteld dat de techniek volgend jaar al naar de telefoons van Apple zou komen en dat de Face ID-scanner zou verdwijnen. Het nieuwe rapport van Kuo spreekt dat tegen.

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.