Japans pretpark krijgt levensecht Super Mario-gedeelte

Universal Studios Japan, een groot pretpark in Japan, krijgt een heus Super Mario-gedeelte. Super Mario World moet in de zomer van dit jaar zijn deuren openen.

Dat maakte het gamebedrijf dinsdag bekend op een persconferentie. Volgens Nintendo moet het geheel aanvoelen als een ‘levensgrote, levende videogame’. Voor het ontwerp van onder meer het Mushroom Kingdom, Peach’s Castle en Bowser‘s Fortress -iconische locaties uit de Mario-games- is nauw samengewerkt met Shigeru Miyamoto, de bedenker van 's werelds bekendste Italiaanse loodgieter. 

Uit tweets van verslaggever Kurumi Mori blijkt dat bezoekers bij binnenkomst een power up-armband krijgen die werkt in combinatie met een smartphone. Op deze manier kunnen Nintendo-fans het tegen elkaar opnemen en digitale muntjes verzamelen, net als in de games. Eerder werd al bekend dat er een Mario Kart-attractie zal worden gebouwd, waar bezoekers zelf achter het stuur kunnen kruipen. 

Tekst loopt door onder de tweet

Super Nintendo World zal komende zomer de deuren openen. Het gedeelte is daarmee onderdeel van de feestelijkheden in Japan rondom de Olympische Spelen. In de toekomst staan er ook Nintendo-gedeeltes gepland voor de Universal-parken in Singapore en de Amerikaanse steden Los Angeles en Orlando.

Volledig scherm
Super Nintendo World. © YouTube

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  1. Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Ernstig beveili­gings­lek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Technologiereus Microsoft heeft vandaag toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in de jongste versies van de eigen browser Internet Explorer. Het bedrijf erkent dat er een softewarefoutje in het programma is geslopen dat komt bij Windows 7 en latere edities. Hoewel hackers door het lekje computergebuikers kunnen misleiden met spontaan openende websites en gevaarlijke e-maillinkjes, zegt Microsoft pas begin volgende maand met een oplossing te zullen komen.