Volledig scherm
Koningin Máxima met twee horloges © EPA

Koningin Máxima aan de smartwatch: horloge dat hartslag en slaapritme meet

Koningin Máxima had bij haar eerste openbare activiteit van 2020 een opvallende nieuwe accessoire. Tijdens haar werkbezoek aan verslavingskliniek De Wending droeg de royal een smartwatch van het merk Fitbit. Met dat apparaatje kan ze onder meer haar hartslag meten en haar slaapactiviteit bijhouden.

Volledig scherm
Koningin Máxima. © ANP

Het is de eerste keer dat Máxima wordt gespot met het accessoire. Ze kan met het horloge van het Amerikaanse bedrijf op haar pols berichten ontvangen, maar ook haar sportieve activiteit bijhouden en bijvoorbeeld hoeveel traptreden ze loopt op een dag. Het slimme horloge is populair bij sporters, omdat je er work-outs mee kan meten en hoe goed je slaapt. Naast de smartwatch droeg ze ook nog een klassiek horloge.

Máxima was in een instelling voor verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding van het Leger des Heils in Ugchelen. Daar kreeg ze een rondleiding waarbij ze uitleg kreeg over de behandelingen en het woon- en werktraject. Ook ontmoette ze enkele deelnemers van De Wending. De koningin praatte met begeleiders, behandelaars en onderzoekers. Ze sprak onder meer over de effectiviteit en de samenwerking tussen de kliniek en neurowetenschappers.

  1. Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Ernstig beveili­gings­lek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Technologiereus Microsoft heeft vandaag toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in de jongste versies van de eigen browser Internet Explorer. Het bedrijf erkent dat er een softewarefoutje in het programma is geslopen dat komt bij Windows 7 en latere edities. Hoewel hackers door het lekje computergebuikers kunnen misleiden met spontaan openende websites en gevaarlijke e-maillinkjes, zegt Microsoft pas begin volgende maand met een oplossing te zullen komen.