Volledig scherm
© Lars Smook | De Twentsche Couran

Landelijke telefoonstoring bij providers opgelost

Door een storing bij VodafoneZiggo was het vanmiddag voor meerdere ziekenhuizen en gemeenten niet mogelijk om te telefoneren. De storing begon rond 11.30 uur.

Sinds 11.30 uur hadden al ruim 2600 mensen melding gemaakt van de storing op de website Allestoringen.nl. Volgens Allestoringen ging het om problemen bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Vodafone, maar navraag leert dat het om problemen bij Ziggo ging.

Het bleek vooral te gaan om een storing op het vaste telefoonnetwerk: meerdere instanties, waaronder ziekenhuizen en gemeenten, meldden niet bereikbaar te zijn door de storing.

Ziggo bevestigde dat er inderdaad een storing gaande is op het vaste telefonienet van de provider, maar kon verder nog niks zeggen over de grootte van de storing. Rond 13.30 uur meldde de provider aan deze site dat de storing is opgelost.

Een woordvoerder van KPN meldt aan deze site dat er geen sprake was van een storing op het netwerk van het bedrijf.

 1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

  Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

  ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.