Volledig scherm
© REUTERS

Libra-project verliest ook moederbedrijf van Booking.com als lid

Booking Holdings is uit het Libra-project van Facebook gestapt. Het bedrijf achter reis-sites als Booking.com en Priceline heeft het vertrek bevestigd aan Reuters. Eerder deze maand verloor de cryptocurrency ook al de steun van onder meer PayPal, eBay, Visa en Mastercard.

Een woordvoerder van de Libra Association noemt het vertrek van Booking Holdings tegenover Reuters ‘geen tegenslag, maar een aanpassing’. Het Amerikaanse Booking Holdings is eigenaar van verschillende reiszoekmachines, waarvan Booking.com de bekendste is. Andere onderdelen van het bedrijf zijn Priceline, Kayak, Cheapflights, Agoda en OpenTable.

Na de leegloop van de voorbije weken zijn er nog 21 bedrijven over die het cryptocurrency-project steunen. Zij zijn deze week bijeen in Genève voor hun constituerende vergadering, waar maandag een vijfkoppige raad van bestuur werd gekozen. 

Sinds Facebook zijn cryptocurrency Libra afgelopen zomer aankondigde, ligt de digitale munt voortdurend onder vuur. Het nieuws dat zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie een onderzoek naar het project wil doen, lijkt menig bedrijf af te schrikken. In de voorbije weken trokken tal van bedrijven hun steun voor het project in, waaronder belangrijke spelers als PayPal, eBay, Visa, Mastercard en Stripe.

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.