Volledig scherm
© Giphy

Meer mannen dan vrouwen tweeten met emoji en dit is de meest gebruikte

wereld emoji dagWij Nederlanders zijn dol op Emoji's. Omdat het vandaag Wereld Emoji Dag is, deed mediabureau Coosto onderzoek naar emojigebruik op Twitter.  Voor het Nationaal Emoji Onderzoek namen zij 10.746.707 tweets met emoji’s uit 2017 onder de loep. 

Gemiddeld werden er 895.558 emoji’s per maand gebruikt. Maart steekt daar met kop en schouders bovenuit: die maand werden er ongeveer 1 miljoen tweets met emoji’s de wereld ingestuurd. Niet geheel toevallig stond die maand in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen, die Nederland op emojivlak verdeelde. 

Hieronder meer onderzoeksresultaten over de gele digitale gezichtsuitdrukkingen. En denk jij de betekenis te weten van alle emoji's? Speel dan onderaan de quiz. 

Meer mannen dan vrouwen tweeten jaarlijks met emoji. Vrouwen zijn wel fanatiekere gebruikers, met een gemiddelde van 17,6 tweets die een emoji bevatten.
Volledig scherm
Meer mannen dan vrouwen tweeten jaarlijks met emoji. Vrouwen zijn wel fanatiekere gebruikers, met een gemiddelde van 17,6 tweets die een emoji bevatten. © Coosto
Onder zowel mannen als vrouwen is het huilen van het lachen de populairste emoji.
Volledig scherm
Onder zowel mannen als vrouwen is het huilen van het lachen de populairste emoji. © Coosto

Over het algemeen hebben positieve gezichtsuitdrukkingen de overhand.  Dat is ook te zien aan het aantal positieve pieken ten opzichte van het aantal negatieve pieken. 

Volledig scherm
© Coosto
Volledig scherm
© Coosto
Volledig scherm
© Coosto

Vlaggenkoorts!

Twee pieken op Koningsdag en 6 augustus toen de Oranje Leeuwinnen kampioen werden.
Volledig scherm
Twee pieken op Koningsdag en 6 augustus toen de Oranje Leeuwinnen kampioen werden. © Coosto
De Luxemburgse vlag wordt wel vaak verward met die van Nederland. Vooral op Koningsdag.
Volledig scherm
De Luxemburgse vlag wordt wel vaak verward met die van Nederland. Vooral op Koningsdag. © Coosto
En de regenboogvlag is ook populair.
Volledig scherm
En de regenboogvlag is ook populair. © Coosto
Volledig scherm
© Coosto

Dat er meer mannen zijn die een emoji twitteren dan vrouwen, heeft mogelijk te maken met hun passie voor sport. Maar liefst 64 procent van de sport-emoji's worden verstuurd door mannen. Op 14 mei 2017 is er dan ook een enorme piek te zien toen Feyenoord kampioen werd. 

Volledig scherm
© Coosto
Piekmomenten als het gaat om voedsel: 18 juni Sushidag, 18 oktober Pastadag en 3 september de eerste aflevering van een nieuw seizoen Heel Holland Bakt.
Volledig scherm
Piekmomenten als het gaat om voedsel: 18 juni Sushidag, 18 oktober Pastadag en 3 september de eerste aflevering van een nieuw seizoen Heel Holland Bakt. © Coosto

Weet jij wat de emoji's betekenen? Speel de quiz!

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.