Volledig scherm
PREMIUM
In Anaheim werd de dertiende editie van BlizzCon gehouden. © ADR

Met 40.000 fans op bezoek in het ‘koninkrijk van de nerds’

blizzconEén keer per jaar verandert de stad Anaheim in de buurt van Los Angeles in Californië in het walhalla van de nerds. Overal waar je loopt kom je game-karakters, juichende toeschouwers en zelfs huwelijksaanzoeken tegen. Het is allemaal doodnormaal op gamebeurs BlizzCon, de jaarlijkse ‘viering van het nerd zijn’ van gameontwikkelaar Blizzard Entertainment.

Een klein beetje achtergrond: Blizzard Entertainment is de maker van het wereldwijde gamefenomeen World of Warcraft. Dit spel heeft 15 jaar later nog altijd miljoenen spelers over de hele wereld. De game speelde een rol in het ontstaan van duizenden huwelijken, vriendschappen en gezinnen. 

  1. Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’

    Uber-top­man zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissin­gen’

    Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.