Volledig scherm
Inspire © Fitbit

Met deze armband kan de baas jouw gezondheid in de gaten houden

Fitbit heeft een nieuwe fitnesstracker uitgebracht met de naam Inspire. In tegenstelling tot de andere slimme armbandjes van het bedrijf, kan deze alleen zakelijk worden gekocht. Geïnteresseerde bedrijven kunnen de Inspire aan hun medewerkers verstrekken.

De Inspire maakt daarmee deel uit van het zogenaamde Fitbit Health Solutions, een zakelijke dienst waarmee bedrijven de gezondheid van hun medewerkers in de gaten kunnen houden en verbeteren. Ook verzekeraars kunnen de Inspire aanbieden aan hun klanten. 

Qua functionaliteit lijkt de Inspire een doorsnee activiteitentracker. Zo worden stappen en verbrande calorieën geteld, en is het mogelijk om slaap te tracken. Ook zijn er herinneringen om te gaan bewegen en kunnen notificaties van de smartphone patronen in kaart te brengen. Een uitgebreidere versie met de naam Inspire HR kan ook het hartritme meten en biedt gps. De accu moet ongeveer vijf dagen meegaan.

Het principe van zo’n teller is simpel. Dankzij ingebouwde sensoren registreren de polsbandjes elke beweging. Op basis van die ruwe data kunnen vervolgens het aantal stappen, hoogtemeters, calorieën, tempo en – ’s nachts – de slaapcyclus worden ingeschat. Let wel: enig natte vingerwerk is hierbij onvermijdelijk. De trackers krijgen namelijk ook een boel ruis voor de kiezen: de drager beweegt wel degelijk, maar zonder een stap te verzetten. Een onrustige slaper? Je kunt zomaar wakker worden met al 37 onterechte stappen op de virtuele teller. Flink staan timmeren in je klusschuurtje? Met een beetje pech denkt je tracker dat je in de sportschool was. We bekeken de nauwkeurigheid van verschillende trackers in dit artikel.

Wat de Inspire moet kosten is niet bekend, maar waarschijnlijk zal dit ook afhangen van het aantal armbandjes dat een geïnteresseerd bedrijf af wil nemen.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.