Volledig scherm
© EPA

Microsoft kondigt nieuwe Xbox aan: snelle laadtijden en hoge resolutie

Microsoft heeft de opvolger van de huidige Xbox-generatie aangekondigd op de E3-conferentie in Los Angeles. Halo Infinite wordt de eerste game die volgend jaar verschijnt voor de nieuwe spelcomputer met de codenaam Project Scarlett. Het toestel zal ook ,,alle games van alle voorgaande Xbox-consoles afspelen”.

Daarnaast belooft Microsoft supersnelle laadtijden, een bijzonder hoge resolutie en een verversingssnelheid 120 beelden per seconde. Overigens heb je voor die laatste wel een tv nodig die dat ondersteunt.

De console krijgt een aangepaste AMD Zen 2-processor en een Radeon Navi-grafische chip met GDDR6-werkgeheugen.  De console bevat een SSD - een snellere harde schijf - ,,van een nieuwe generatie” die ook dienstdoet als ‘virtueel werkgeheugen’. Al die technologie moet leiden tot “drastisch verkorte, bijna niet bestaande laadtijden”.

Overigens is het uiterlijk van de console niet onthuld en waarschijnlijk is Project Scarlett niet de officiële naam van het apparaat. De nieuwe Xbox verschijnt in 2020 met als eerste game Halo Infinity, waarin de iconische Master Chief opnieuw van de partij is. Het verhaal gaat verder waar Halo 5: Guardians eindigde.

In Los Angeles, California is momenteel de grootste gamebeurs op aarde bezig, de E3. Veel verschillende ontwikkelaars onthullen hier de nieuwste games en hardware. Zo toonde Microsoft Halo Infinite en Gears 5. Ubisoft presenteerde de nieuwe game Watch Dogs Legion, dat zich afspeelt in een ‘post-brexit Londen’.

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.