Volledig scherm
© AP

‘Nieuwe iPad Pro buigt en breekt even makkelijk als voorganger’

De nieuwe iPad Pro buigt en breekt even makkelijk als zijn gelijknamige voorganger uit 2018. Dat blijkt uit een test en stresstest van de gerenommeerde YouTuber EverythingApplePro. Het lijkt erop dat de behuizing voor het overgrote deel dezelfde is als bij de vorige iPad Pro.

Door druk uit te oefenen op de behuizing breekt de metalen rand snel, beweert EverythingApplePro. Dat gebeurde in zijn test als eerste rond de zogenaamde Smart Connector van het apparaat, maar ook bij de microfoon aan de andere lange kant. Ook bij de usb-c-poort gebeurde dat redelijk vlot.

Dat is niet meteen een nadeel. Volgens de YouTuber lijkt het erop dat Apple geen wijzigingen heeft doorgevoerd om de behuizing steviger te maken. Apple gaf eerder al toe dat lichte krommingen in de behuizing van zijn voorganger ‘normaal’ zijn na gebruik. Toch waren enkele iPad Pro's gebogen toen ze uit de doos werden gehaald door gebruikers. Het is niet bekend of dat deze keer ook het geval zal zijn, al zei Apple toentertijd dat dat normaal was. De iPad's deden het nog wel naar behoren.

De iPad Pro heeft net als de voorganger vanuit de fabriek geen gekromde metalen behuizing meer, maar een metalen rand. De kromming gaf vorige versies van de iPad vermoedelijk meer stevigheid, aldus Apple.

Apple kondigde de nieuwe iPad Pro vorige week aan. De nieuwe iPads zijn al in de verkoop vanaf 899 euro; de nieuwe bijbehorende toetsenbordcover met trackpad zal in mei op de markt verschijnen.

Bendgate

Het is niet de eerste keer dat Apple onder vuur ligt vanwege brekende apparaten. De iPhone 6 Plus was het middelpunt van ‘bendgate’. Kort na de lancering klaagden meerdere gebruikers dat het toestel wel heel makkelijk boog. In de praktijk viel het allemaal wel mee, omdat er flink wat kracht nodig was om het toestel te buigen.