Netflix.
Volledig scherm
Netflix. © AFP

Nooit meer onbewust doorbetalen; Netflix gaat inactieve abonnementen stopzetten

Netflix gaat de abonnementen van inactieve gebruikers stopzetten. Na een jaar niets kijken en het negeren van een waarschuwing van de streamingdienst, zal Netflix geen maandelijks bedrag meer afschrijven.

Ook gebruikers die op dit moment al langer dan twee jaar niet meer actief zijn op Netflix, krijgen binnenkort een bericht. ,,Ken je het gevoel dat je al een tijd voor iets betaalt, zonder dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt? Bij Netflix willen we niet dat mensen betalen voor een service die ze niet gebruiken”, aldus de streamingdienst. Bij het automatisch sluiten van een profiel is niet alles direct verloren. Netflix belooft het account met profielen en kijklijsten nog wél zo'n tien maanden te bewaren. 

Momenteel heeft Netflix honderdduizenden zogeheten zombie-accounts, of inactieve gebruikers die wel betalen. Dat klinkt als veel, maar het is minder dan een half procent van het klantenbestand van de streamingdienst. 

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.