‘Ontwerp van spel Assassin's Creed kan helpen bij wederopbouw Notre-Dame’

De gedetailleerde modellen van de Notre-Dame in het spel Assassin's Creed Unity kunnen mogelijk helpen bij het heropbouwen van de afgebrande kathedraal in Parijs. De game speelt zich af in Parijs en de kathedraal speelt een grote rol in het verhaal.

De suggestie dat er van Assassin's Creed kan worden afgekeken wordt gewekt door de techwebsite SF Gate. Voor de game uit 2014 werd de Notre-Dame tot in de kleinste details nagemaakt. Game-ontwikkelaar Caroline Miousse was twee jaar bezig om de kathedraal in het spel zo realistisch mogelijk weer te geven. Ze werkte samen met kunstenaars en historici zodat iedere baksteen zou kloppen, vertelde Miousse vlak voor het uitkomen van de game.

Volledig scherm
© Ubisoft/NunoVale

Kleinste detail

De gameserie Assassin's Creed staat bekend om de grote aandacht die de makers besteden aan het realistisch nabouwen van bestaande omgevingen. Zo waren delen van Rome, Londen en Athene al te zien in de spellenserie van ontwikkelaar Ubisoft. 

Of het spel nu zal worden gebruikt voor de reparatie van de middeleeuwse kerk of niet, budget voor de opbouw is er genoeg. De Franse minister van Cultuur, Franck Riester, liet vanochtend nog weten dat er bijna een miljard euro binnen is gekomen voor het project. President Emmanuel Macron wil de Notre Dame binnen vijf jaar volledig herbouwen.

Zo ziet de Notre-Dame er nu vanbinnen uit: