De kaartjes voor het optreden van Adele waren razendsnel uitverkocht. De verkochte kaartjes werden vervolgens voor veel geld doorverkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
De kaartjes voor het optreden van Adele waren razendsnel uitverkocht. De verkochte kaartjes werden vervolgens voor veel geld doorverkocht. © AP

Revolutie in concertland: MOJO en Ticketmaster gaan strijd aan met TicketSwap

Nederland staat aan de vooravond van een heuse revolutie in de evenementenbranche. Ticketverkopers Eventim en Ticketmaster komen dit najaar met een eigen platform waar concertgangers geverifieerd kaarten kunnen doorverkopen. Daarmee gaan ze regelrecht de strijd aan met TicketSwap, nu nog de belangrijkste speler op het gebied van tweedehandsverkoop van concertkaarten. Tegenover het AD claimen ze dat TicketSwap ‘verre van waterdicht’ is.

Het is een kwestie die de Tweede Kamer al jaren hoofdbrekens kost: oplichting in ticketland. Een wetsvoorstel om paal en perk te stellen aan woekerprijzen liep jaren geleden al op niets uit, tot teleurstelling van velen. Momenteel is er wel een eenvoudige manier om alsnog aan een kaartje voor een uitverkocht concert te komen: via TicketSwap.

Iedereen die een concertkaartje over heeft, kan dit via TicketSwap online verkopen. Door openbare registratie én de koppeling met Facebook weten koper en verkoper precies met wie ze zakendoen, gesteund door extra beoordelingsmogelijkheden en controles vanuit TicketSwap. ,,Het geheim achter ons succes is dat er geen vergelijkbaar platform is”, zei directeur Hans Ober eerder hierover.

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”