Met een nieuwe functie van Google kun je dieren in en rond je huis plaatsen.
Volledig scherm
Met een nieuwe functie van Google kun je dieren in en rond je huis plaatsen. © AD

Slaat de verveling toe? Creëer je eigen virtuele dierentuin

Het eerste zonnige lenteweekend is aangebroken. Waar we normaal massaal naar het terras, het strand, of de dierentuin zouden gaan, zit dat er nu - en voorlopig nog - niet in. We moeten onszelf zien te vermaken in en om het huis. Voor de dierentuinliefhebbers is er in ieder geval goed nieuws: met een nieuwe functie van Google kun je de wilde dieren naar je huiskamer halen. 

Vooral voor ouders die even niet meer weten hoe ze kun kinderen een paar uur zoet kunnen houden, lijkt het een geschenk uit de hemel. Met de augmented reality-functie van Google kun je een hele waslijst aan dieren in je huis of tuin plaatsen alsof ze naast je staan. 

Het werkt als volgt: je zoekt op je telefoon een dier op op google, klikt op het ‘weergeven in 3D’-vak en scant met je camera de ruimte waar je het dier in wilt plaatsen. Et voilà: je kunt tv-kijken met een reuze-panda naast je, een biertje drinken in de tuin met een pinguin, of - gewoon omdat het kan - een octopus op je aanrecht plaatsen.

Krokodillen, slangen, beren, katten, honden, pinguins, panda’s, paarden, leeuwen, tijgers, haaien, schildpadden zijn allemaal voorbeelden van dieren die je in je persoonlijke dierentuin kunt plaatsen. De functie werkt met Android-telefoons (met Android 7.0 of hoger), met iPhones vanaf de 6S en met tablets en iPads. Google heeft de functie ontwikkeld zodat voornamelijk kinderen wilde dieren van dichtbij kunnen zien, maar toegegeven: het is voor volwassenen ook best leuk. 

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.