Volledig scherm
© RV

Slim horloge van Polar: geen smartwatch, wel geschikt voor sporter

ReviewHet Finse Polar kwam een halfjaar geleden met twee gloednieuwe smartwatches. Of beter gezegd: sporthorloges. Want dat is de specialiteit van Polar. En ook deze Vantage M en Vantage V doen niet onder voor de concurrentie op het gebied van sporthorloges. Hardware.Info testte vijf maanden lang de goedkopere variant. 

Lees het volledige artikel op Hardware.Info.

De Vantage V wordt verkocht voor 449 euro en de M voor 249 euro. Maar de betaalbare variant doet amper onder voor zijn duurdere broertje. Zo heeft het horloge een scala van voorgeprogrammeerde profielen voor verschillende sporten, waaronder uiteraard hardlopen en fietsen, maar ook (open water) zwemmen, voetbal, skiën, en zelfs bi- en triatlon. Een écht sporthorloge dus.

Meerdere sporten tijdens één sessie

Wat voor bi- en triatleten vooral handig is, is dat je meerdere sporten kunt combineren tijdens één sessie. Naast de voorgeprogrammeerde sporten, zijn er nog tal van sportprofielen te krijgen die Polar ondersteunt. Bedenk een sport en het horloge kan er een profiel voor laden.

Polar Vantage M
Volledig scherm
Polar Vantage M © Hardware.info

Persoonlijk record of niet?

Een nadeel aan het sporthorloge is de ontbrekende ‘fun factor’. Bij horloges van bijvoorbeeld Garmin kun je badges verdienen na een prestatie. Polar biedt dit niet, maar ook is er niet te zien of je na een zware inspanning bijvoorbeeld een persoonlijk record hebt gelopen of gefietst. Dit kun je pas zien nadat je de data hebt geëxporteerd naar sport-apps als Runkeeper.

Beperkt

Als smartwatch is de Vantage M beperkt. Op het horloge kun je nog notificaties lezen, maar apps installeren of muziek luisteren is er niet bij. De focus ligt echt op het sporten. Dat is ook te merken aan de prestaties van sportregistratie. De gps werkt nauwkeurig en de hartslagmeter is goed. Ook de batterij gaat, als je continu aan het meten bent, makkelijk vier dagen mee.

Conclusie

De Polar Vantaga M is een prima sporthorloge tegen een aantrekkelijke prijs. Maar wil je een complete smartwatch, dan is het verstandig naar andere merken te kijken. 

Pluspunten:
- Ondersteunt veel sporten
- Accu gaat lang mee
- Betaalbaar

Minpunten:
- Kan geen apps downloaden
- Speelt geen muziek
- Geen meldingen persoonlijke prestaties

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.