Volledig scherm
© AFP

Stadia-gebruikers klagen over nog niet ontvangen toegangscodes

Allerlei spelers die eerder de Founder’s Edition van Googles gamestreamingdienst Stadia hebben besteld, klagen dat ze nog niet de toegangscodes hebben ontvangen om van de dienst gebruik te kunnen maken. Volgens Google gaat het om een heel klein deel van de Stadia-toegangscodes.

Op Reddit geeft Google aan dat bekend is dat een aantal gebruikers die die Founder’s Edition hebben vooruitbesteld, wellicht nog niet hun codes hebben ontvangen. Het bedrijf zegt dat het een probleem heeft geïdentificeerd waarbij een ‘kleine fractie van de Stadia-toegangscodes is verzonden die niet werkt’. Google zegt dat dit probleem in behandeling is genomen en dat het is doorgegaan met het uitbrengen van de codes, in de volgorde van de oorspronkelijke bestellingen.

Stadia is sinds dinsdag beschikbaar en op een officiële ondersteuningspagina geeft Google aan dat de Founder’s Edition gegarandeerd toegang op de releasedag mogelijk maakt. In een bericht op Twitter lijkt Google nu aan te geven dat spelers in de loop van woensdag ook nog hun codes kunnen ontvangen. Een speler meldt op Reddit dat de ondersteuningsafdeling van Google meldt dat hij zijn code binnen 24 tot 48 uur zal ontvangen.

Onlangs bleek dat Googles betaalde variant van de streamingdienst, Stadia Pro, niet alle games in een 4k-resolutie rendert. Bungie geeft aan dat Destiny 2 in 1080p wordt gerenderd met Medium-settings en wordt opgeschaald naar 4k, wat ook voor andere games geldt. Stadia is ook gratis te gebruiken, waarbij een maximale resolutie van 1920x1080 pixels en framerate tot 60fps haalbaar moet zijn. Games moeten los aangeschaft worden.

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.