Volledig scherm
© AP

Telecomgigant Verizon beperkt aanleg internet in VS

De Amerikaanse telecomgigant Verizon legt voorlopig vrijwel geen internet meer aan in de Verenigde Staten. Het gaat dan om installaties waarbij een medewerker ter plaatse moet komen. Door de coronapandemie worden ook reparaties bij klanten tot een minimum beperkt.

Volgens de nieuwswebsite Business Insider wilde Verizon eigenlijk helemaal stoppen met de persoonlijke service. Maar na klachten zou het beleid zijn aangepast. Verizon wil zijn installateurs en klanten gezond houden, laat het bedrijf weten. De dienstverlening wordt beperkt tot medische noodgevallen en belangrijke installaties.

Klanten hadden op Twitter geklaagd dat Verizon afspraken had afgeblazen. Anderen kregen te horen dat ze tot november moesten wachten.

Verizon geldt als een van de grootste internetaanbieders in de VS met zo’n 25 miljoen huishoudens en 5,8 miljoen bedrijven als klant.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.