Zo zou het vervoer door de tunnels er straks uit kunnen zien
Volledig scherm
Zo zou het vervoer door de tunnels er straks uit kunnen zien © LVCVA

The Boring Company van Elon Musk is klaar met graven eerste tunnel

Het tunnelgraafbedrijf van Elon Musk, The Boring Company, is klaar met de boorwerkzaamheden voor een tunnel in Las Vegas. Een mijlpaal voor het bedrijf, aangezien het de eerste tunnel is. Las Vegas wordt overigens de komende tijd nog van meer tunnels voorzien.

De mijlpaal werd gevierd met een kort filmpje waarin een boor van het bedrijf te zien is die door een muur heen breekt van het Las Vegas Convention Center (LVCC). De tunnel is anderhalve kilometer lang, en het heeft drie maanden graven en boren geduurd voordat de eindhalte werd bereikt.

Bijna een jaar geleden kondigde The Boring Company aan een tunnelnetwerk te zullen bouwen in Las Vegas. Toen werd januari volgend jaar als opleverdatum gegeven; de komende tijd gaat The Boring Company dus aan de slag om de tunnel klaar voor gebruik te maken.

De tunnel voor het LVCC is dus de eerste die het bedrijf heeft afgemaakt. Overigens maakte The Boring Company al wel eens een testtunnel in Los Angeles. Het LVCC wil de tunnel gaan gebruiken voor autonome voertuigen die bezoekers snel over het terrein vervoeren. In het conferentiecentrum wordt ook de CES-beurs gehouden.

  1. Trump dreigt met sluiting social media-bedrijven na waarschuwing over misleidende tweets
    video

    Trump dreigt met sluiting social me­dia-bedrijven na waarschu­wing over misleiden­de tweets

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gezegd dat hij social media-bedrijven wil aanpakken omdat die volgens hem Republikeinen de mond zouden snoeren. Hij dreigt de bedrijven door middel van wetgeving regels op te leggen of ze zelfs te sluiten. Eerder op de dag reageerde Trump al woedend op het besluit van Twitter om gebruikers te waarschuwen dat tweets van de president ‘mogelijk misleidende informatie’ bevatten.