Onderhoud aan bussen bij VDL in Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderhoud aan bussen bij VDL in Valkenswaard. © VDL Groep/Bram Saeys

VDL krabbelt op na cybergijzeling; komende dagen wordt systeem opgestart

Het afgelopen weekeinde is binnen de muren van VDL koortsachtig gewerkt aan een oplossing na de brutale digitale aanval op de bedrijvengroep. Criminelen gijzelden het centrale IT-systeem waardoor de onderneming al sinds donderdag grotendeels platligt. Daarbij is ook de cyberpolitie betrokken, een gespecialiseerde politieafdeling. 

 1. Medewerkers Activision Blizzard eisen ontslag topman die 'wist van beschuldigingen seksueel wangedrag’

  Medewer­kers Activision Blizzard eisen ontslag topman die 'wist van beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag’

  Een groep van zo’n 150 medewerkers van Activision Blizzard eist het ontslag van topman Bobby Kotick. Hij zou al jaren hebben geweten van beschuldigingen van seksuele intimidatie bij de Amerikaanse producent van videogames, onder meer bekend van de spellen World of Warcraft en Call of Duty. De groep legde uit protest een tijdje het werk neer en stond voor het hek van het hoofdkantoor van Activision Blizzard in een voorstad van Los Angeles.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?