Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Veel telefoon voor weinig: de beste smartphones onder de 300 euro

Voor jou getestNederlanders geven steeds minder uit aan de aanschaf van een mobiele telefoon. Niet vreemd. Ook voor 250 euro krijg je op de smartphonemarkt inmiddels veel waar voor je geld.

Voor 1159 euro kun je vier seizoenkaarten voor Feyenoord kopen of heen-en-weer naar je tante in Australië vliegen. Je zou hetzelfde bedrag ook kunnen besteden aan de iPhone 11 Pro, om vanuit de luie stoel je club te bekijken en naar Brisbane te bellen. Als je het meest uitgeklede model kiest tenminste; met extra opslagruimte en een grotere display loopt de prijs van de smartphone zelfs op tot 1659 euro. Ook voor het vlaggenschip van de Samsung-vloot moet je diep in de buidel tasten. De meest basale versie van de Galaxy Note 10 Plus heeft een prijskaartje van 1099 euro.

  1. Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’

    Uber-top­man zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissin­gen’

    Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.