Volledig scherm
© AFP

WhatsApp werkt aan versie voor iPad

Chatservice WhatsApp werkt aan een app voor de tablets van Apple. Dat valt te zien op screenshots van website WABetaInfo. De immens populaire chatservice heeft nog nooit een app uitgebracht voor de iPad. Alleen iPhones werden traditioneel ondersteund.

WhatsApp voor de iPad heeft geen andere functies dan de versie voor iOS, maar kent vooral een andere interface, meldt WABetaInfo. De site vond aanwijzingen voor de iPad-versie in de iOS-app en heeft screenshots gemaakt van de aankomende iPad-app.

Met alleen een iPad ben je er echter nog niet: Het is niet mogelijk om WhatsApp te gebruiken op een iPad en iPhone met hetzelfde telefoonnummer, omdat encryptie dan niet langer goed zou functioneren. De app werkt wel op alle iPads, maar het heeft wel een eigen telefoonnummer nodig om te registreren. De app is daarmee vooral voor mensen met een iPad met 4g-verbinding of voor mensen met een iPad en een telefoon zonder WhatsApp. Er komt ook een versie van WhatsApp die werkt via WhatsApp Web, waardoor gebruikers hetzelfde nummer kunnen gebruiken op iPhone en iPad. 

Volledig scherm
WhatsApp screenshot © WABetaInfo