Ms Yeah met de stunt
Volledig scherm
Ms Yeah met de stunt © Weibo

YouTube-ster betaalt schadevergoeding aan families dode en gewonde na stunt

Een Chinese influencer heeft een schadevergoeding betaald na de dood van een jong meisje. De populaire YouTube-ster maakte het geld onlangs over aan de familie van het meisje omdat zij was overleden toen ze een video van de YouTuber nadeed.

Het gaat om Ms Yeah, die ruim 7,5 miljoen abonnees heeft op de videosite. Ze staat vooral bekend om kookvideo's waarin opmerkelijke methodes worden gebruikt. Zo ook de geïmiteerde video die leidde tot de dood van een meisje en zware verwondingen bij een ander meisje, meldt BBC News.

In de video maakte de YouTuber popcorn in een blikje. Daarbij gebruikte ze alcohol om een kleine ontploffing in gang te zetten. De meisjes deden dat niet goed na, waardoor de hele kamer ontplofte. Een meisje overleed ter plekke, het andere ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis. Ze moet zeer waarschijnlijk cosmetische ingrepen ondergaan om haar gezicht en handen te herstellen.

De YouTuber heeft de familie van de dode een onbekend geldbedrag betaald. De behandelkosten van het andere slachtoffer worden ook bekostigd door de influencer, die sprak van ‘de donkerste tijd’ van haar leven. In een verklaring heeft ze haar excuses aangeboden voor het leed dat de families is aangedaan.

Volgens BBC News heeft Ms Yeah online uitleg gegeven over de video. De meisjes deden de video verkeerd na, waardoor er een veel grotere ontploffing kon ontstaan. Daarnaast meldt de vrouw altijd dat haar video's niet nagedaan mogen worden. 

De video’s van Ms Yeah worden veel bekeken in Engelstalige landen. In 2017 werd ze bekend met haar video's waarin ze gerechten maakte met kantoorartikelen, onder toeziend oog van haar collega’s. Inmiddels is ze een ster op het platform.

 1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

  Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

  ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.