Volledig scherm
© REUTERS

YouTube verwijdert kanaal van 14-jarig (!) meisje wegens extreem haatzaaien

YouTube heeft het extreemrechtse kanaal van de 14-jarige Soph verwijderd. Het meisje verzamelde bijna een miljoen volgers met het plaatsen van haatzaaiende content richting moslims en homo's.

Dat meldt Buzzfeed News. Volgens de site werd het account uit de lucht gehaald nadat ze een twaalf minuten durende video had geplaatst waarin ze tekeer ging tegen de lhbti-gemeenschap. Het was volgens YouTube haar derde waarschuwing in negentig dagen tijd, waarbij de videodienst het kanaal volgens de eigen regels moet afsluiten. In de video refereerde Soph aan de manifesten die de daders van dodelijke schietpartijen plaatsten op de website 8chan. Ze zei ‘genoemd te willen worden in de manifesten’.
Eerder maakte Soph al video's over moslims die kinderen verkrachten en zei ze te hopen op een ‘Hitler voor moslims'. De YouTuber werkte overigens met een schrijver die nog altijd anoniem is.

Even na het verwijderen van het kanaal postte de 14-jarige een foto op Twitter met een voorwerp dat leek op een geweer met het bijschrift: ‘ YouTube Headquarters, here I come’. Later zei ze een grap te maken met de foto.

Overigens had YouTube Soph al langer in het vizier. De 14-jarige kreeg al veel waarschuwingen van het bedrijf. Haar kanaal werd ook al inkomstenvrij gemaakt. Vervolgens bedreigde het meisje de CEO van YouTube met de dood, wat haar een schorsing opleverde.

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 1. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 2. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.