Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Zo maak je goede filmpjes met je smartphone

Tegenwoordig kun je met de meeste smartphones eenvoudig filmpjes maken van uitstekende kwaliteit. Tips en tricks om ze ook nog leuk en spannend te maken.

Iedereen kent ze wel, de vakantiefilmpjes van ome Henk die hij met z’n smartphone heeft gemaakt. Ze duren te lang, er zit te veel beweging in, ze zijn te donker of te licht. En vooral: er zit geen verhaal in, zegt videotrainer en televisiemaker Peter Brinkman: ,,Er is geen begin, geen einde, niks. En filmpjes zonder verhaalopbouw zijn saai. Wat ome Henk doet, is de camera zijn ogen laten volgen zonder er bij na te denken. Zon-de, er is zo veel meer uit te halen.’’

  1. Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’

    Uber-top­man zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissin­gen’

    Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.