Volledig scherm
Met Egan Bernal in het geel raast het peloton door Parijs. © BSR Agency

Bram Gottemaker uit Dalfsen winnaar Stentor Tour Wielerspel

Stentor Tour WielerspelBram Gottemaker heeft het Stentor Tour Wielerspel gewonnen. De ploegleider uit Dalfsen kwam na de laatste etappe als winnaar uit de bus. Hij wint de hoofdprijs, Merida Sculture 400.

De gewonnen racefiets komt de ploegleider goed van pas. Hij is een liefhebber. ,,Hartstikke gaaf dat ik win. Ik zit regelmatig op de racefiets. Ik ben echt een liefhebber van het wielrennen’’, aldus Gottemaker. De Dalfsenaar heeft genoten van deze editie van La Grande Boucle. ,,Een jongen van 22 jaar wint de Tour de France, fantastisch toch? Elke etappe was al leuk om naar te kijken.’’

Gottemaker is naast een liefhebber van kijken naar de wielersport ook een echte spelletjesman. Hij doet aan meerdere Tourspellen mee. ,,Ik sta nu op de prijsuitreiking van Jammer Dan in Dalfsen. Daar heb ik niet gewonnen. Ik denk tiende of elfde ofzo. Maar dit is wel het spel waar ik ben groot gebracht in dit soort Tourspelletjes. Daarnaast doe ik nog mee aan de Zwolse Tourpoule en aan het spel van De Stentor’’, aldus Gottemaker.

Gerbrand Bosch werd winnaar van de laatste etappe met finish op de Champs Elysees. Hij haalde 1203 punten binnen. Bert Hekman uit Broekland werd tweede met 1189 punten. Ploegleider Mariël Kieftenbeld uit Heino maakte het podium compleet met 1179 punten.

De voorlaatste etappe naar Val Thorens werd een prooi voor Jeroen van Ginkel uit Wilsum. Hij verzamelde in de laatste bergrit als enige meer dan 400 punten, 401. Marlous Roozendaal uit IJsselmuiden en Irma Landkroon-Bosman uit Olst eindigden als tweede met 397 punten.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”