Volledig scherm
Met Egan Bernal in het geel raast het peloton door Parijs. © BSR Agency

Bram Gottemaker uit Dalfsen winnaar Stentor Tour Wielerspel

Stentor Tour WielerspelBram Gottemaker heeft het Stentor Tour Wielerspel gewonnen. De ploegleider uit Dalfsen kwam na de laatste etappe als winnaar uit de bus. Hij wint de hoofdprijs, Merida Sculture 400.

De gewonnen racefiets komt de ploegleider goed van pas. Hij is een liefhebber. ,,Hartstikke gaaf dat ik win. Ik zit regelmatig op de racefiets. Ik ben echt een liefhebber van het wielrennen’’, aldus Gottemaker. De Dalfsenaar heeft genoten van deze editie van La Grande Boucle. ,,Een jongen van 22 jaar wint de Tour de France, fantastisch toch? Elke etappe was al leuk om naar te kijken.’’

Gottemaker is naast een liefhebber van kijken naar de wielersport ook een echte spelletjesman. Hij doet aan meerdere Tourspellen mee. ,,Ik sta nu op de prijsuitreiking van Jammer Dan in Dalfsen. Daar heb ik niet gewonnen. Ik denk tiende of elfde ofzo. Maar dit is wel het spel waar ik ben groot gebracht in dit soort Tourspelletjes. Daarnaast doe ik nog mee aan de Zwolse Tourpoule en aan het spel van De Stentor’’, aldus Gottemaker.

Gerbrand Bosch werd winnaar van de laatste etappe met finish op de Champs Elysees. Hij haalde 1203 punten binnen. Bert Hekman uit Broekland werd tweede met 1189 punten. Ploegleider Mariël Kieftenbeld uit Heino maakte het podium compleet met 1179 punten.

De voorlaatste etappe naar Val Thorens werd een prooi voor Jeroen van Ginkel uit Wilsum. Hij verzamelde in de laatste bergrit als enige meer dan 400 punten, 401. Marlous Roozendaal uit IJsselmuiden en Irma Landkroon-Bosman uit Olst eindigden als tweede met 397 punten.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.