Volledig scherm
Thomas de Gendt leverde ploegleider Erik Wiegers weer een flink aantal punten op. © REUTERS

De Gendt is troef in Tour Wielerspel voor dagwinnaar Wiegers uit Zutphen

Stentor Tour WielerspelErik Wiegers had net zijn tent opgezet in het midden van Duitsland toen hij te horen kreeg dat hij de winnaar was van het dagklassement in het Stentor Tour Wielerspel. De ploegleider uit Zutphen verzamelde 384 punten.

,,Dat is nog eens beter nieuws op mijn eerste vakantiedag’’, zegt Wiegers vanaf zijn vakantieadres. ,,We kijken altijd wel even de finale.’’ De Zutphenaar speelt het spel met familie, vrienden en collega’s. ,,Dat groeit eigenlijk nog steeds. Het is behapbaar, je vult je renners in en je kan op vakantie.’’

De troef in het team van Wiegers is Thomas de Gendt. De Belg haalde met zijn derde plaats in de tijdrit weer een mooi aantal punten binnen. De dagwinnaar is fan van de Lotto Soudal-renner. ,,Ik stel hem eigenlijk iedere grote ronde op, ook bij de Giro. Het is gewoon een toffe renner. Echt een coureur die er voor gaat, hij brengt er kleur in. Deze Tour heeft hij echt goede benen blijkbaar.’’ Voor het algemeen klassement verwacht Wiegers een eindzege voor Geraint Thomas. ,,Ik verwacht dat Thomas weer boven komt drijven, al doet Alaphilippe het onverwacht goed.’’

Achter dagwinnaar Wiegers werd Hendrikus Langejans uit Dedemsvaart tweede. Jeffrey Luisman uit Bergentheim en de heer De Lange uit IJsselmuiden deelden de derde plek. Yvonne Bijsterveld uit Lochem is nog altijd de lijstaanvoerder in het algemeen klassement.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”