Lennard Kämna op het podium.
Volledig scherm
Lennard Kämna op het podium. © BELGA

Etappewinst voelt voor Kämna als een bevrijding

Lennard Kämna was in de dertiende rit al dicht bij de dagzege, maar in een sprint moest hij toen zijn meerdere erkennen in Daniel Martinez. Vandaag liet hij het niet op een sprint uitdraaien en rondde hij een knappe solo succesvol af.

 1. Ritwinnaar Kragh Andersen spreekt van een ‘herinnering voor het leven’

  Ritwinnaar Kragh Andersen spreekt van een ‘herinne­ring voor het leven’

  Søren Kragh Andersen kon het bijna niet geloven toen hij met nog een kilometer te gaan, vroeg hoeveel voorsprong hij had en te horen kreeg dat hij een minuut had op zijn achtervolgers. De Deen van Sunweb won in Champagnole voor de tweede keer een rit in deze Tour de France, de derde voor zijn ploeg. ,,Het is ongelooflijk, van meer had ik niet durven dromen. Ik win twee ritten in dezelfde Tour”, zei hij. ,,Dat ga ik voor de rest van mijn leven onthouden.”
 2. Van Aert ziet geen Tourwinnaar in zichzelf: ‘Ik wil me niet omscholen tot ronderenner’
  PREMIUM
  Video & podcast

  Van Aert ziet geen Tourwin­naar in zichzelf: ‘Ik wil me niet omscholen tot ronderen­ner’

  Strade Bianche en Milaan-Sanremo heeft Van Aert gewonnen. Twee etappes in de Tour ook. Komen nog: het WK in Imola, waar hij de titel wil in het tijdrijen én op de weg. Om dan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te winnen. Van Aert verkeert in een zegeroes en de roes is verslavend. Alles kan, zelfs een grote ronde winnen, zeggen ze. ,,Maar dat wil ik niet”, zegt Van Aert tegen verslaggever Marc Ghyselinck.