Volledig scherm
Wout van Aert. © photo: Cor Vos

Groenewegen beloont beulswerk Van Aert

Wout van Aert legde de basis voor de zege in de zevende etappe van de Tour de France voor Dylan Groenewegen. De Belg sleurde in de finale kilometers op kop om de Amsterdamse sprinter in stelling te brengen. Er was volop bewondering voor het beulswerk van de Belg. 

,,De opzet was Dylan op 2,5 kilometer van de meet af te zetten, maar ik kwam op 6 kilometer voor het einde al aan kop. Ik mocht niet afgeven hè”, zei hij bij de NOS.

Van Aert zei dat hij er vertrouwen in had dat Groenewegen het dit keer wel kon afmaken. Een valpartij in de eerste etappe vergde meer herstel dan gedacht en zorgde ervoor de Groenewegen zich nog niet had kunnen onderscheiden in de massasprints. ,,Ik merkte dat hij vandaag echt gebeten was op de overwinning. Dan is het mijn rol in de trein om hem goed in positie te brengen voor de laatste kilometers. Mooi dat hij het ook echt afmaakt”, aldus Van Aert.

Bekijk hier de nabeschouwing op de zevende etappe

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’