Volledig scherm
Thibaut Pinot haalde flink wat punten binnen voor een groot aantal ploegleiders. © BSR Agency

Keuze voor klimmers levert Franken uit Apeldoorn de dagzege op in Tour Wielerspel

Stentor Tour WielerspelDe tactiek van Jonas Franken werpt zijn vruchten af in het Stentor Tour Wielerspel. De net achttien jaar geworden ploegleider uit Apeldoorn verzamelde met zijn klimmersploeg de meeste punten in de vijftiende etappe.

,,Ik heb mijn ploeg volledig op de bergritten afgesteld, het pakt dus goed uit. Ik heb maar twee sprinters in mijn ploeg, Dylan Groenewegen en Elia Viviani. Van de klimmers heb ik de hele top tien van vandaag’’, aldus Franken.

,,Alaphilippe kraakte wel op de laatste berg. Ik denk dat het zwaar voor hem gaat worden, zeker omdat hij in zijn eentje is. Ik verwacht dat de gele trui nog wel naar een andere renner gaat, ik denk Pinot. Ik verwacht ook dat Kruijswijk wel stand kan blijven houden met deze renners om zich heen, hij staat er redelijk goed voor.’’

Franken is een echte wielerliefhebber. Hij zit zelf op de racefiets, hij koerst bij de junioren van de Apeldoornse wielervereniging De Adelaar. ,,Mijn leven is wielrennen, ik vind het echt fantastisch. Mijn doel is om ook later bij de grote jongens te staan, prof te worden.’’

Een opvallende naam in de top tien van de daguitslag van die van schaatser Ronald Mulder. De Zwollenaar werd vijfde, met negen punten achterstand op dagwinnaar Franken.

Een deelnemer met de naam Muffin de Puffin schreef de rit naar de Tourmalet op zijn naam. De ploegleider uit Putten verzamelde 416 punten. Hij had vier punten voorsprong op William van Lenthe uit Ommen. Johan van Ittersum uit Deventer eindigde als derde in de veertiende etappe. Hij verzamelde 410 punten.