Volledig scherm
Giulio Ciccone trekt voor het eerst de gele trui aan. © REUTERS

Ploegleider Elshof geniet van ‘lekker heftige’ etappe in Tour Wielerspel

Stentor Tour WielerspelRutger Elshof heeft de zesde etappe in het Stentor Tour Wielerspel gewonnen. De ploegleider uit Deventer verzamelde de meeste punten in de eerste bergetappe in deze Tour de France.

,,Ik heb er wel voor gezetten. Een mooie etappe, lekker heftig. Ik kom er zelf niet tegenop, 24 procent, daar ben ik niet voor gebouwd”, aldus Elshof. Hij zit zelf ook regelmatig op de fiets. ,,Ik verruilde het voetballen bij Colmschate 35+ voor de fiets. De knieën wilden niet meer, dan kan je beter gaan fietsen dan voetballen.’’

Van de Nederlanders verwacht Elshof niet veel in deze Tour. ,,Een bijrol.’’ Elshof gokt dat Geraint Thomas zijn tweede Tour de France gaat winnen. ,,Die heb ik natuurlijk in mijn team. Net als Giulio Ciccone. Ik ben een liefhebber, ik heb de Giro gekeken. Daar zag je hem ook al goed rijden, dus heb ik hem er nu ingezet. Ik denk dat hij uiteindelijk voor de etappes gaat, niet voor het klassement’’, aldus Elshof over de nummer twee in de etappe en de nieuwe drager van de gele trui.

Elshof verzamelde 366 punten. Hendrik Bouwhuis uit Ommen werd tweede met 335 punten. In het algemeen klassement blijft Jac Postma uit ’s-Heerenbroek de drager van de gele trui. Hij heeft zes punten voorsprong op Wilma Kroon uit Apeldoorn.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”