Volledig scherm
Caleb Ewan won de elfde etappe in Toulouse. © BSR Agency

Ploegleider Koobs uit Genemuiden ook dit jaar goed op dreef in Tour Wielerspel

Stentor Tour WielerspelHenri Koobs uit Genemuiden heeft de elfde etappe in het Stentor Tour Wielerspel gewonnen. Hij verzamelde in de rit naar Toulouse de meeste punten, 349 punten.

Koobs is wederom goed op dreef in het wielerspel van deze krant. De ploegleider uit Genemuiden was twee jaar geleden koploper in het algemeen klassement. ,,Dat moet nu nog maar komen dan. Ik ben net thuis, heb net mijn schoenen uitgetrokken en ik zie nu net dat er een eentje achter mijn naam staat. Hartstikke mooi”, aldus een tevreden ploegleider.

,,Ik durf zo niet te zeggen wie het verschil heeft gemaakt, misschien Sonny Colbrelli”, vraagt Koobs zich af. Hij wisselde al wel. ,,Misschien helpen de puntjes van Tim Wellens ook nog wel mee. Die heb ik erin gezet voor Valverde. Ik zag dat Valverde aan het knechten was, vandaar. Ik moet vanavond ook nog wisselen voor de eerste bergetappe, maar ben nog een beetje in dubio.’’

Koobs zag Dylan Groenewegen nipt verliezen van Caleb Ewan. ,,Het is een mooie Tour tot nu toe, met Nederlands succes. Jammer van vandaag. Ik hoop in de bergen dat Steven Kruijswijk het kan blijven bolwerken. Dat is toch Nederlands hoop.’’

Koobs had in de daguitslag drie punten voorsprong op een drietal. Jan Hartgers uit Apeldoorn, de heer Bootsma uit Zwolle en voormalig verslaggever van deze krant, Zwollenaar Adri van Drielen, deelden de tweede plaats met 346 punten. In het algemeen klassement is Yvonne Bijsterveld uit Lochem de trotse koploper.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”