‘Soms win je en soms verlies je, maar de tweede plaats gaat nooit wennen’

VideoDylan Groenewegen baalde enorm nadat hij op het nippertje naast de overwinning had gegrepen in de elfde etappe van de Tour de France. De sprinter van Jumbo-Visma werd met een banddikte verslagen door Caleb Ewan, die hij in de rit van vrijdag nog met klein verschil had geklopt.

,,Ik heb de beelden nog niet gezien, maar Ewan is waarschijnlijk uit mijn zog gekomen”, sipte de Amsterdammer.  ,,Soms win je, dan is alles geweldig. En soms verlies je met een millimeter verschil. Dit gaat nooit wennen, want ik hou niet van tweede plaatsen. En dat is maar goed ook.

Volledig scherm
Dylan Groenewegen wordt nipt verslagen door Caleb Ewan. © REUTERS

De zogeheten ‘lead out’ verliep op zich vlekkeloos, maar het leek wel alsof de ‘sprinttrein’ van Jumbo-Visma iets te vroeg aan de leiding kwam. Mike Teunissen gaf af op ongeveer 800 meter van de finish, waarna Groenewegen het moest afmaken. 

,,We hadden wind tegen en zaten vrij vroeg op kop, maar op zich vind ik dat fijn. Dat is dan mijn keuze. Zoals het ook mijn keuze was om aan te gaan. Kennelijk zat Ewan in mijn wiel en kon hij uit mijn kielzog er nog overheen”, zei de renner, die eerder deze Tour de zevende etappe won. ,,Misschien had ik nog wat langer moeten wachten, maar als Ewan dan aangaat ben je ook verloren.”

Bekijk hieronder de samenvatting van de elfde etappe:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’