‘Soms win je en soms verlies je, maar de tweede plaats gaat nooit wennen’

VideoDylan Groenewegen baalde enorm nadat hij op het nippertje naast de overwinning had gegrepen in de elfde etappe van de Tour de France. De sprinter van Jumbo-Visma werd met een banddikte verslagen door Caleb Ewan, die hij in de rit van vrijdag nog met klein verschil had geklopt.

,,Ik heb de beelden nog niet gezien, maar Ewan is waarschijnlijk uit mijn zog gekomen”, sipte de Amsterdammer.  ,,Soms win je, dan is alles geweldig. En soms verlies je met een millimeter verschil. Dit gaat nooit wennen, want ik hou niet van tweede plaatsen. En dat is maar goed ook.

Volledig scherm
Dylan Groenewegen wordt nipt verslagen door Caleb Ewan. © REUTERS

De zogeheten ‘lead out’ verliep op zich vlekkeloos, maar het leek wel alsof de ‘sprinttrein’ van Jumbo-Visma iets te vroeg aan de leiding kwam. Mike Teunissen gaf af op ongeveer 800 meter van de finish, waarna Groenewegen het moest afmaken. 

,,We hadden wind tegen en zaten vrij vroeg op kop, maar op zich vind ik dat fijn. Dat is dan mijn keuze. Zoals het ook mijn keuze was om aan te gaan. Kennelijk zat Ewan in mijn wiel en kon hij uit mijn kielzog er nog overheen”, zei de renner, die eerder deze Tour de zevende etappe won. ,,Misschien had ik nog wat langer moeten wachten, maar als Ewan dan aangaat ben je ook verloren.”

Bekijk hieronder de samenvatting van de elfde etappe:

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.