Volledig scherm
Mike Teunissen. © REUTERS

Teunissen blij voor Groenewegen: ‘We weten dat hij de snelste is’

Heel blij was Mike Teunissen dat ploeggenoot Dylan Groenewegen zijn etappezege in de Ronde van Frankrijk eindelijk op zak had. 

Teunissen won zelf de eerste rit in de Tour in Brussel toen Groenewegen ten val kwam, maar in de zevende rit naar Chalon-sur-Saône konden de mannen van Jumbo-Visma de sprinter van de ploeg goed in stelling brengen. ,,We weten dat hij de snelste is. We wilden ervoor zorgen dat hij vrijuit kon sprinten”, zei Teunissen.

De sprinttrein van Groenewegen zat al vroeg op kop in de slotkilometers, maar dat was volgens Teunissen niet erg. ,,Je ziet dat Wout van Aert en Amund Grøndahl Jansen zo sterk zijn. We zaten er liever te vroeg, zodat we het juiste wiel konden kiezen. Ik maakte wat ruimte en hij had een aardig wiel. De aanloop naar de sprint was zeker nog niet top, maar dat kon Dylan oplossen.”

Teunissen was vroeg in de zevende etappe betrokken bij een valpartij en zei ook na de finish dat hij naar de dokter moest. ,,Ik viel over de fiets van Tejay van Garderen. Ik heb last van mijn pols en heb zes uur mogen nagenieten van die val. De laatste kilometers ging het wel een beetje beter, maar ik hoop dat ik morgen een beetje ben hersteld.”

Van Garderen had zichtbaar verwondingen aan zijn hoofd en schaafwonden in zijn gezicht na de val. Hoe hij er verder aan toe is, kon de ploeg nog niet zeggen.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’