Teunissen: Het is geen PlayStation

VideoEen banddikte. Dat scheelde het op de finish. Geen etappewinst voor Dylan Groenewegen, maar een tweede plek achter Caleb Ewan, omdat Mike Teunissen net te vroeg op kop kwam. 

Volledig scherm
Mike Teunissen (L) en Wout van Aert. © BELGA

,,Het is geen PlayStation. Dat zie je maar weer", zei Teunissen tegenover de NOS, terwijl hij uit fietste. ,,Zelfs op 250 meter van de streep en de wind vol op zijn kop kan Dylan het niet. Jammer.” De trein van Team Jumbo-Visma ging vol voor de tweede ritwinst van Groenewegen, op dik vier kilometer van de finish al. Voor Teunissen lag de finish net honderd meter te ver. ,,Het was ons plan om ook vroeg op kop te komen. Uiteindelijk komen we een half mannetje te kort om Dylan écht goed af te zetten. Als ik honderd meter verder had kunnen fietsen, dan hadden we gewonnen.”

Of Teunissen een tweede plek al zag aankomen? ,,Ik vreesde hier wel voor, ja. Ewan heeft het geluk dat hij nu over Dylan heen kan komen.” In de zevende rit was het wel raak voor de sprinter van Team Jumbo-Visma. Het scheelde in de elfde etappe een banddikte. 

Bekijk hieronder de samenvatting van de elfde etappe: 

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.