Komen de renners dit jaar op 20 september aan in Parijs?
Volledig scherm
PREMIUM
Komen de renners dit jaar op 20 september aan in Parijs? © EPA

Tour van 2020: Als het doorgaat, zoveel anders dan anders

Het hoge woord is eruit: de Tour de France wordt met twee maanden uitgesteld naar augustus en september. Dat klinkt mooi en hoopvol, maar stel dat de Tour van 2020 écht verreden wordt, dan zal die anders zijn dan voorheen.

Door Daan Hakkenberg

Geen gram te veel voor het ontbijt of avondeten, tot de minuut uitgetekende trainingen. Slapen en fietsen bij voorkeur boven 2000 meter hoogte voor de aanwas van die oh zo belangrijke rode bloedlichaampjes. Vandaag de dag is de Tour de France-voorbereiding van wielrenners als een Zwitsers uurwerk zo precies. Maar alle klassementsrenners, van Tom Dumoulin tot Chris Froome en van Wilco Kelderman tot Primoz Roglic, moeten terug naar de tekentafel nu de grootste wielerwedstrijd ter wereld twee maanden is uitgesteld.

  1. Dumoulin: ‘Hoogtestage is voorwaarde voor topprestatie in Tour’

    Dumoulin: ‘Hoogtesta­ge is voorwaarde voor toppresta­tie in Tour’

    Hoewel er nog veel vragen zijn, was Tom Dumoulin vandaag blij met de nieuwe datum waarop de Tour de France komende zomer alsnog wordt verreden. Mits de maatregelen tegen het coronavirus het rijden van een wielerronde vanaf 29 augustus toelaten. Het is een eerste onzekerheid. ,,Dat eind juni 'm niet ging worden, zag je wel aankomen", zegt de Limburger vanuit woonplaats Kanne, net over de grens in België. ,,Nu we dit weten, kunnen we straks een serieus programma gaan opstellen."