Volledig scherm
Tejay van Garderen na zijn valpartij. © AP

Tour voorbij voor Van Garderen

Tejay van Garderen stapt niet meer op zijn fiets. De renner van Education First viel in de zevende etappe van de Tour de France en brak daarbij zijn linkerhand. 

Bij die valpartij, kort na de start van de etappe in Belfort, was ook Mike Teunissen van Jumbo-Visma betrokken. ,,Het was mijn eigen schuld. Ik keek naar beneden omdat ik iets van een papiertje aan mijn fiets zag wapperen en vervolgens knalde ik vol op een verkeerseiland”, zei Van Garderen, die plat op zijn gezicht en hand viel. 

De onfortuinlijke renner reed desondanks met een pijnlijke hand en geschaafd gezicht de 223 kilometer lange etappe naar Chalon-sur-Saône toch uit en liet zich pas aan de meet medisch onderzoeken. De foto's wezen een breuk in zijn linkerhand uit. De breuk is gespalkt, waardoor Van Garderen niet meer goed kan sturen. 

De dertigjarige Amerikaan, wiens vader in Nederland is geboren, eindigde twee keer als vijfde in de Tour, in 2012 en in 2014.

Bekijk hieronder de door Dylan Groenewegen gewonnen zevende etappe:

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.