Volledig scherm
Tejay van Garderen na zijn valpartij. © AP

Tour voorbij voor Van Garderen

Tejay van Garderen stapt niet meer op zijn fiets. De renner van Education First viel in de zevende etappe van de Tour de France en brak daarbij zijn linkerhand. 

Bij die valpartij, kort na de start van de etappe in Belfort, was ook Mike Teunissen van Jumbo-Visma betrokken. ,,Het was mijn eigen schuld. Ik keek naar beneden omdat ik iets van een papiertje aan mijn fiets zag wapperen en vervolgens knalde ik vol op een verkeerseiland”, zei Van Garderen, die plat op zijn gezicht en hand viel. 

De onfortuinlijke renner reed desondanks met een pijnlijke hand en geschaafd gezicht de 223 kilometer lange etappe naar Chalon-sur-Saône toch uit en liet zich pas aan de meet medisch onderzoeken. De foto's wezen een breuk in zijn linkerhand uit. De breuk is gespalkt, waardoor Van Garderen niet meer goed kan sturen. 

De dertigjarige Amerikaan, wiens vader in Nederland is geboren, eindigde twee keer als vijfde in de Tour, in 2012 en in 2014.

Bekijk hieronder de door Dylan Groenewegen gewonnen zevende etappe:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’