Tourwinnaar Pogacar tijdens speech op Champs-Élysées: ‘Nee, ik ga hier niet huilen’
VideoHij is nog maar 22 jaar oud, maar nu al een gevestigde naam in de wielerwereld. Tadej Pogacar verzekerde zich zondagavond van zijn tweede Tourzege. Op het podium in Parijs bedankte hij het publiek, de organisatie en vooral zijn ploeggenoten.
Op Pogacar stond deze 108ste Tour simpelweg geen maat. Van begin tot einde was de renner van UAE Emirates de beste en vertoonde het schild van de ijzersterke Sloveen alleen op de Mont Ventoux even wat scheurtjes. Jonas Vingegaard, die uiteindelijk als tweede eindigde, kreeg Pogacar even aan het wankelen, maar meer dan dat was het niet.
Dat kwam mede door zijn sterke ploeg. In 2020 kwam hij door het vroegtijdig wegvallen van Fabio Aru en Davide Formolo bergop vaak alleen te zitten tegen het sterke blok van Jumbo-Visma, dit jaar was dat - mede door het wegvallen van Primoz Roglic bij de Nederlandse formatie - anders. Rafal Majka en Marc Hirschi werden afgelopen winter gehaald, Brandon McNulty, Rui Costa en Brandon McNulty werden omgetoverd tot luxe knechten.
,,We waren hier met een geweldige ploeg. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben dat ik van zo'n ploeg deel mag uitmaken. Mijn hart smelt. Nee, ik ga hier niet huilen", zei Pogacar tijdens de speech met gevoel voor humor.
Pogacar had niet alleen een goed woord over voor zijn ploeggenoten, ook de organisatie en het publiek vergat hij niet. ,,Ik doe dit uit mijn hoofd, want ik heb geen idee hoe ik een speech moet schrijven. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun de afgelopen drie weken. Het was een prachtige koers op een mooi parkoers. Ik wil ook de organisatie bedanken dat we dankzij alle maatregelen en bubbels veilig Parijs hebben gehaald. Volgend jaar hoop ik jullie allemaal terug te zien, maar dan zonder mondkapjes.”
Beluister hieronder de terugblik op de Tour.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
-
Pogacar met mooi eerbetoon aan zijn landgenoot Roglic
Een mooi moment in de slotetappe van de Tour de France. Tussen alle grappen en grollen door nam Tadej Pogacar ook de tijd om een eerbetoon te brengen aan zijn landgenoot Primoz Roglic. De kopman van Jumbo-Visma moest de Tour na een valpartij al vroeg verlaten. -
Van Poppel kan niet in voetsporen van vader treden: ‘Er zat meer in’
Voor Danny van Poppel was het een rare Tour de France. De Nederlandse sprinter kreeg openlijk kritiek te verwerken van zijn ploegbaas Hilaire Van der Schueren en slaagde er niet in om mee te sprinten om een ritzege. Zondag finishte hij op de Champs-Élysées als zesde. ,,Maar er zat meer in", zei Van Poppel na afloop. -
Eindzege voor Pogacar
Alleskunner Van Aert wint na bergrit en tijdrit ook massasprint op Champs-Élysées
Wout van Aert heeft de slotetappe in de Tour de France gewonnen. In een sprint op de Champs-Élysées was hij sneller dan Jasper Philipsen en topfavoriet Mark Cavendish. Tadej Pogacar bereikte heelhuids Parijs en wint voor het tweede jaar op rij de Franse ronde. -
PREMIUM3
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”
-
Uitslagen Tour de France 2022 | Drie van de vier klassementen (en zes etappes) naar Jumbo-Visma
-
-
-
Fuglsang ziet corona-vaccin als oorzaak onzichtbaar optreden in Tour en stapt af
Jakob Fuglsang leek in prima vorm af te reizen naar de Tour de France, maar tijdens de koers bleek daar niks van. De winnaar van onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombarije heeft een opvallende verklaring voor zijn anonieme optreden. -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel?