Volledig scherm
Elia Viviani heeft nu in alle grote rondes (Giro, Tour en Vuelta) een etappe gewonnen. © BSR Agency

Tweede keer bingo voor John Veldhuis uit Olst in Tour Wielerspel

Stentor Tour WielerspelHij blijft het uitstekend doen in het Stentor Tour Wielerspel, John Veldhuis uit Olst. Na zijn ritzege in de eerste etappe verzamelde de ploegleider ook in de vierde etappe de meeste punten, 374.

,,Ik begin goed te worden”, grapt Veldhuis als hij het nieuws van zijn tweede zege hoort. Na zijn eerste zege in het wielerspel van deze krant kreeg de Olstenaar veel reacties. ,,Appjes, berichtjes, felicitaties, mensen op straat die me aanspreken. Hartstikke leuk om mee te maken.’’

Veldhuis zag de Italiaanse sprinter Elia Viviani niet winnen in de rit naar Nancy. ,,Ik had andere verplichtingen. Ik ben net thuis, moet nog aan tafel.’’ De tips die Veldhuis kreeg van zijn collega’s werpen tot nu toe zijn vruchten af. Hij staat mede door zijn twee etappezeges ook op de eerste plaats in het algemeen klassement. ,,Ik heb ze gevraagd ‘Wat doen jullie?’, ‘Wie kan ik proberen?’. En dan is het nu ook nog bingo, ik sta er nog steeds een beetje versteld van.’’

Achter Veldhuis deelden Marco van der Veer uit Loenen en Jac Postma (deelnemend onder de naam Herstel en Balanz) uit ’s-Heerenbroek  de tweede plaats met 371 punten. Postma staat in het klassement ook op een tweede plaats, met vier punten achterstand op tweevoudig ritwinnaar Veldhuis.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”