Volledig scherm
David Lappartient, baas van UCI. © REUTERS

UCI-baas blijft strijden voor meerdaagse La Course

Op de dag van de eendaagse wielerwedstrijd in Frankrijk voor vrouwen, getiteld La Course, heeft de Franse baas van de internationale wielerunie UCI zich nog maar eens sterk gemaakt voor een volwaardige vrouwenversie van de Tour. 

,,Eén racedag is duidelijk niet genoeg", benadrukte UCI-voorzitter David Lappartient. ,,We missen een grote etappekoers voor vrouwen die wereldwijd te zien is. De ASO-organisatie van de Tour de France kan ons daarmee echt helpen.”

Volledig scherm
Annemiek van Vleuten, afgelopen twee jaar de winnares van La Course. © photo: Cor Vos

Lappartient is naar eigen zeggen in gesprek met de ASO-directie om La Course in de toekomst uit te breiden naar tien etappes, zoals nu al in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, het geval is. ,,Ik hoop dat de organisatie de logistieke problemen kan overwinnen, die nu nog een langere etappekoers tijdens de Tour voor mannen in de weg staan.”

La Course begint vrijdagochtend om 09.20 uur in Pau op het parcours van de tijdrit voor mannen, die in de loop van de middag van start gaat. Na 121 kilometer volgt de vrouwenfinish. Annemiek van Vleuten won La Course de afgelopen twee jaar.