Egan Bernal, de Tourwinnaar van 2019, in Parijs.
Volledig scherm
Egan Bernal, de Tourwinnaar van 2019, in Parijs. © REUTERS

Virologen over Tour eind augustus met publiek: ‘Onmogelijk’

De organisatie van de Tour de France heeft de startdatum van de grote ronde nu op 29 augustus vastgesteld. Hoop voor de renners en de fans. Maar vooraanstaande virologen zijn duidelijk tegenover het Belgische Sporza. ,,Met publiek is dat totaal onmogelijk.’’

 1. Dumoulin: ‘Hoogtestage is voorwaarde voor topprestatie in Tour’

  Dumoulin: ‘Hoogtesta­ge is voorwaarde voor toppresta­tie in Tour’

  Hoewel er nog veel vragen zijn, was Tom Dumoulin vandaag blij met de nieuwe datum waarop de Tour de France komende zomer alsnog wordt verreden. Mits de maatregelen tegen het coronavirus het rijden van een wielerronde vanaf 29 augustus toelaten. Het is een eerste onzekerheid. ,,Dat eind juni 'm niet ging worden, zag je wel aankomen", zegt de Limburger vanuit woonplaats Kanne, net over de grens in België. ,,Nu we dit weten, kunnen we straks een serieus programma gaan opstellen."
 2. Van Aert vindt het jammer dat Zeeman weg is: ‘Maar hij is nog wel betrokken’

  Van Aert vindt het jammer dat Zeeman weg is: ‘Maar hij is nog wel betrokken’

  Jumbo-Visma wilde vrijdagochtend bij de start liever niet meer reageren op het incident van woensdag, waarna ploegleider Merijn Zeeman uit de koers werd gezet. Toch gaf tweevoudig ritwinnaar Wout van Aert een korte reactie bij de start van de negentiende rit in Bourg-en-Bresse. ,,Het is natuurlijk heel jammer dat Merijn niet meer in de koers is", aldus de Belg. ,,Maar hij is wel nog altijd betrokken bij de ploeg."
 1. Klassementsleider Alaphilippe onzeker over eindzege Tour
  Play

  Klasse­ments­lei­der Alaphilip­pe onzeker over eindzege Tour

 2. Kruijswijk: 'Ik kan de Tour winnen'
  Play

  Kruijswijk: 'Ik kan de Tour winnen'