Volledig scherm
Wilco Kelderman. © BSR Agency

Wilco Kelderman verlaat Tour met rugproblemen

‘Nadenken over nieuw doel’Wilco Kelderman zal morgen niet meer van start gaan in de zestiende etappe van de Tour de France. De 28-jarige Nederlander van Team Sunweb kampt met rugproblemen.

,,Het is een grote teleurstelling dat ik de Tour moet verlaten, zeker met de komende bergetappes die mij normaal gesproken goed zouden moeten liggen”, zegt Kelderman, die gisteren al liet doorschijnen de Tour te gaan verlaten. ,,Soms doet het lichaam niet wat je wil. Ik ga nu naar huis en nadenken over wat de doelstelling wordt voor de rest van het seizoen.”

Kelderman kent een teleurstellend jaar. Hij miste eerder al de Giro vanwege een zware crash in de Ronde van Catalonië. Daarbij brak hij een sleutelbeen en een nekwervel. In de Tour zou hij vervolgens als meesterknecht van Tom Dumoulin meegaan, maar dat plan moest op de schop toen de kopman enkele weken voor de Tour afzegde wegens een knieblessure.

Dit was de derde Ronde van Frankrijk voor Kelderman. Bij zijn vorige twee deelnames in 2015 en 2016 haalde hij Parijs wel, respectievelijk als 79ste en 32ste.

Bekijk hieronder de samenvatting van de rit van gisteren:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’