Wout van Aert haalt met schitterende zege in gele trui zijn gram na drie tweede plaatsen in Tour

Wout van Aert heeft op spectaculaire wijze zijn eerste overwinning in deze Tour de France geboekt. De geletruidrager ging er op het laatste hellinkje, zo’n 10 kilometer voor de finish, vandoor en kwam alleen aan in Calais. De renner van Jumbo-Visma haalde zo zijn gram na drie tweede plaatsen op rij.

 1. Column Thijs Zonneveld | Dit was geen stap vooruit voor het wielrennen, het waren er een paar miljoen
  PREMIUM

  Column Thijs Zonneveld | Dit was geen stap vooruit voor het wielrennen, het waren er een paar miljoen

  Volgens columnist Thijs Zonneveld heeft de wielersport voor vrouwen een paar miljoen stappen vooruit gezet dankzij de Tour de France Femmes. ,,Je kunt constant de vergelijking trekken met de Tour voor mannen, maar veel interessanter is de vergelijking met de situatie zoals die er was vóór de Tour des Femmes. Toen keek er welgeteld niemand naar de Tour voor vrouwen, want die was er niet.”
 2. Fotoreeks | Peloton viert einde Tour de France: champagne voor Jumbo-Visma, Bettiol is fotograaf

  Fotoreeks | Peloton viert einde Tour de France: champagne voor Jum­bo-Vis­ma, Bettiol is fotograaf

  De 21ste en laatste etappe in de Tour de France wordt traditioneel gebruikt door het peloton om te vieren dat de grootste wielerwedstrijd ter wereld erop zit. Na drie zware weken is het tijd voor lol. En natuurlijk champagne bij Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg pakt met Jonas Vingegaard de gele trui en de bolletjestrui en met Wout van Aert de groene trui. Bekijk hieronder mooiste foto's van de slotrit.