Volledig scherm
© Ginopress

33-jarige Urker valt tijdens feestje van trap en raakte zwaargewond

Een 33-jarige Urker is in beschonken toestand van de trap gevallen en daarbij zwaargewond geraakt. 

Dat gebeurde tijdens een feestje aan de Griend, op het bedrijventerrein van Urk. 

Ambulances, politie en een traumahelikopter spoedden zich zaterdagavond naar Urk vanwege het ongeval. Agenten vertelden dat de 33-jarige in beschonken toestand van de trap was gevallen.  

De jongen is met spoed naar het ziekenhuisin Zwolle gebracht. De traumaheli is op de route van Urk naar Zwolle geland, zodat een gespecialiseerde arts van de hele over kon stappen in de ambulance. Dat gebeurde op de Kamperweg bij Ens, die daarvoor kort werd afgesloten. 

Het is niet bekend hoe het nu met de man is. 

 1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
  PREMIUM

  'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

  Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”
 2. Auke (13) dobberde urenlang op het IJsselmeer, terwijl iedereen hem zocht
  video

  Auke (13) dobberde urenlang op het IJsselmeer, terwijl iedereen hem zocht

  ,,Ik was bang dat het 's nachts stormweer zou worden. Dan kan die boot omslaan.” De 13-jarige Auke was vorige week urenlang vermist. Toch hield de jonge Urker het hoofd koel: ,,Ik moest in beweging blijven. Ik heb me opgedrukt en heb de boot een beetje opgeruimd. Er lag een bezem in.” De motor van de sloep had het begeven en Auke dreef af tot de Houtribdijk tussen Enkhuize en Lelystad, vele kilometers verderop.
 1. Ambulance staat paraat voor mensen die alsnog naar gesloten spoedeisende hulp Lelystad komen

  Ambulance staat paraat voor mensen die alsnog naar gesloten spoedeisen­de hulp Lelystad komen

  Mochten zich vanavond alsnog mensen melden bij de gesloten afdeling spoedeisende hulp van het failliete ziekenhuis in Lelystad, dan staat een ambulance met verpleegkundigen klaar om deze mensen op te vangen en eventueel over te brengen naar andere ziekenhuizen. Met de ‘extra’ ambulances - er staat er ook eentje gestationeerd in de Noordoostpolder - denkt GGD Flevoland het zorgnet tijdelijk te hebben gedekt.
 2. ‘John de Mol redde met soapserie Medisch Centrum West het ziekenhuis in Lelystad’
  PREMIUM
  reconstructie | video

  ‘John de Mol redde met soapserie Medisch Centrum West het ziekenhuis in Lelystad’

  Intriges, ruzies en een eindeloze reeks foute besluiten. De populaire tv-soap ‘Medisch Centrum West’ werd jarenlang in de inmiddels failliete IJsselmeerziekenhuizen in opgenomen. De camera’s van de soapserie hadden net zo goed het echte leven binnen de hospitalen kunnen filmen. Ook daar ging het van rel naar rel. Een reis door bijna veertig jaar historie van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Met meer slechte dan goede tijden.

Flevoland