Volledig scherm
De politie heeft een inval gedaan bij een bedrijfspand aan de Griend op Urk. © GinoPress

Aanhouding na inval bedrijfspand Urk

VIDEOBij een inval in een bedrijfspand aan de Griend op Urk heeft de politie donderdagmorgen onder meer illegaal vuurwerk en een boksbeugel aangetroffen. Eén man is daarop aangehouden.

Over de aanleiding van de inval kon de politiewoordvoerder van Midden-Nederland een paar uur later nog niets zeggen. ,,We hebben een hoeveelheid niet toegestane consumentenvuurwerk aangetroffen. Hoeveel is nog niet bekend, dat zijn we aan het onderzoeken. In tegenstelling tot andere berichten zijn er geen vuurwapens gevonden, maar een boksbeugel is wel aangetroffen. Daarop hebben we een 22-jarige inwoner van Urk aangehouden.”

Eerder deze maand werd er in een bedrijfspand verderop, eveneens aan de Griend, een opslag voor synthetische drugs aangetroffen. Volgens de woordvoerder is er op dit moment geen verband en gaat het om twee verschillende zaken. De politie onderzoekt de vondsten na de inval nog verder.

 1. ‘Oude rot-kotter’ van Amsterdammer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmeester

  ‘Oude rot-kot­ter’ van Amsterdam­mer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmees­ter

  ,,Wat een vieze, oude rot-kotter.’’ Toeschouwer Klaas Post uit Urk windt er geen doekjes om. Hij is vooral kwaad om het voorval vanmiddag waarbij een oude, houten kotter gezonken is in het IJsselmeer. Post vaart regelmatig met zijn snelle boten uit voor schippers in nood, en dat deze boot het niet zou overleven hadden Post en de havenmeester direct al gezien. De eigenaar van de boot en zijn hond zijn gered, maar inmiddels zijn ze spoorloos. En hij heeft nog steeds geen liggeld betaald.
 2. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
  PREMIUM

  Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

  Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland