Ark van Noach op drift in haven Urk

In de haven van Urk is een ark op drift geraakt. Op beelden is te zien dat de ark tegen verschillende zeilschepen is aangevaren.

Het gaat om de VerhalenArk. De ark is het eerste drijvende bijbelmuseum ter wereld en is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog. Het drijvende museum zou nog tot 28 februari 2018 moeten blijven liggen in de haven van Urk. Op het moment dat het schip op drift sloeg waren er nog verschillende mensen en dieren aan boord. Voor zover bekend zijn die ongedeerd.

De zware Ark heeft bij het rammen van de steiger een deel ervan onder water gedrukt. Ook zijn er enkele aangemeerde schepen bij de aanvaring onder water verdwenen. Duikers controleren momenteel of er geen mensen zijn achtergebleven in de gezonken vaartuigen.

Volledig scherm
De ark op drift. © Willem Foppen
  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland