Volledig scherm
Duikers van de brandweer gingen het water in op zoek naar mogelijke slachtoffers. © GinoPress

Auto schiet water in op Urk, maar bestuurder vergeet iets belangrijks

Een personenauto te water op Urk heeft de hulpdiensten afgelopen nacht flink beziggehouden. Politie, brandweer, ambulance en zelfs een traumahelikopter werden opgeroepen voor de op het eerste oog benarde situatie. Maar eenmaal op locatie kreeg het verhaal een aparte wending.

Het was even na 00.00 uur toen de meldkamer werd geconfronteerd met een spoedeisende situatie aan de Nagel in het vissersdorp. Een auto bleek daar van de weg geraakt en in de naastgelegen gracht beland. Er werd gevreesd voor slachtoffers.

De politie rukte met spoed uit. De brandweer en ambulance arriveerden net iets eerder. Een traumahelikopter werd voor de zekerheid ingeseind. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een rode auto in de gracht, het voertuig stond voor meer dan de helft onder water. Duikers van de brandweer haastten zich het water in, op zoek naar mogelijke slachtoffers. Ondertussen probeerde de politie via het kenteken de eigenaar van de auto te achterhalen.

Opwarmen

Terwijl de duikers al snel constateerden dat er niemand meer in de auto zat of eromheen in het water lag, kreeg de politie de eigenaar aan de lijn. Die verklaarde eerder op de avond door een stuurfout met de rode auto in het water te zijn gereden. De bestuurder kon zelf uit het voertuig komen, had al kennissen benaderd om de volgende ochtend de auto uit het water te trekken en was vervolgens naar huis gegaan om op te warmen na de koude duik. Eén ding was hij echter vergeten: de hulpdiensten bellen.

Voor de hulpverleners, die na het horen van deze informatie weer konden inpakken, was de situatie aanleiding om een wijze les te delen via social media. ,,Moraal van het verhaal: mocht je ooit iets vergelijkbaars meemaken, bel de hulpdiensten voordat je naar huis gaat’’, aldus de politie.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Flevoland