Volledig scherm
Urk domineesweg, auto belandt in de heg © GinoPress bv

Auto vliegt de heg in na botsing bij Urk

Bij een botsing op de Domineesweg bij Urk is een auto via een hek in de heg van een tuin beland. Er waren geen gewonden. 

Een bestelbus reed rond half vier over de Domineesweg tussen Urk en de A6. De bestuurder wilde afslaan naar het erf van een boerderij maar daarbij zag hij een rechtdoor gaande tegenligger over het hoofd. Bij de ingang van het erf kwamen de twee met elkaar in botsing. 

Rechtervoorwiel

Door de klap ramde de personenauto een hek waarna hij eindigde in de heg. Het busje ramde een bord waardoor het rechtervoorwiel afbrak.

De bestuurder van het busje en de drie inzittenden van de auto zijn door ambulancepersoneel nagekeken op letsel. Op wat lichte verwondingen en spierpijn na, kwam iedereen met de schrik vrij. Niemand hoefde naar het ziekenhuis, aldus de politie.

De twee zwaar beschadigde voertuigen worden door een berger opgehaald. Het verkeer wordt tijdelijk door de politie geregeld.

 1. Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk
  PREMIUM
  update + video

  Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk

  Met de overdracht van een landelijk ontwikkeld nieuw grootwatertransportsysteem heeft de brandweer van Veiligheidsregio Flevoland een heuse primeur te pakken. Het is de beloning voor de voortrekkersrol die Flevoland vervulde in het proces. Afgelopen zaterdag droeg Brandweer Nederland via een symbolische sleuteloverdracht het systeem over. Korps Urk gaf meteen een indrukwekkende demonstratie.
 2. Minister Schouten wil af van verbod op pulsvisserij en stapt naar Europees Hof: ‘Dit is onrecht’
  Update

  Minister Schouten wil af van verbod op pulsvisse­rij en stapt naar Europees Hof: ‘Dit is onrecht’

  Nederland heeft bij het Europees Hof van Justitie een verzoek ingediend om het verbod op pulsvisserij van tafel te krijgen. Volgens Minister Carola Schouten van Landbouw is dit verbod niet op de juiste manier tot stand gekomen, schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. De Nederlandse Vissersbond, gevestigd op Urk, noemt de stap logisch en spreekt nog maar eens de irritatie en verbazing uit over het verbod.

Flevoland